Nyopgravede danske kartofler

Bløde og luftige kanelsnegle

Bløde, luftige kanelsnegle – findes der noget bedre end at sætte tænderne i sådan en? (Eller to.. eller tre..)

Med denne opskrift har jeg langt om længe knækket koden for det perfekte fyld til kanelsneglene, så det bliver hvor det skal og ikke siver ud til en klistret masse i bradepanden. Se bare billederne i indlægget her!

Her får du opskriften på nemme kanelsnegle som er en ren “kaneldrøm”.

Opskrift på bløde og luftige kanelsnegle (20 stk. – passer til en bradepande med 4 x 5 i rækker)

Arbejdstid: 2 timer

 

Ingredienser

2,5 dl mælk

50g smør

25g gær

½ dl sukker

1 nip salt

½ tsk kardemomme

½ tsk vaniljesukker

1 æg

7-8 dl hvedemel

 

REMONCE

100g smør (rigtig smør, stuetemperatur)

85g brun farin

35g sukker

1 spsk kagecremepulver (f.eks. dr. oetker eller Tørsleffs)

1½ spsk kanel

Evt. lidt marcipan – hvis jeg har lidt liggende bruger jeg 40-50g i remoncen (kan udelades)

 

PENSLING

1 æg og 2 spsk mælk

 

Sådan gør du:

Lun mælk og smør i en lille gryde ved lav varme. Når smørret er smeltet hælder du blandingen over i en stor røreskål.

Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker. Tjek at væsken er lillefingervarmt og tilsæt så gær og udrør den.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og slå ægget ud i dejen. Når dejen er fast nok hælder du den ud på et meldrysset bord og ælter den. Tilføj mere hvedemel til du har en fast dej, der stadig er lidt klistret. Den må ikke være for tør. Jeg anbefaler 7-8 dl hvedemel samlet set inkl. æltning.

Form dejen til en kugle og lad den hæve 45 minutter på køkkenbordet under et viskestykke.

Rør remoncen af de oplistede ingredienser hertil.

Når dejen har hævet færdig ælter du den op igen og ruller den ud til et stort rektangel. Brug lidt hvedemel til at rulle dejen ud med. Dejen skal have få millimeters tykkelse.

Fordel remoncen på dejen og rul den sammen. Rul sammen fra den lange side.

Skær endestykkerne af og skær derefter din kanelsnegle-rulle ud i stykker af 2 cm som du trykker til kanelsnegle. Jeg folder “enderne” på hver snegl ind under, så forbliver kanelsneglene fine runde i ovnen.

Fordel dem i en høj bradepande beklædt med bagepapir.

Pensl kanelsneglene med æg og mælk (let pisket sammen). De skal ikke efterhæves men bages straks i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader traditionel varme i 13-15 minutter.

TIP! Kanelsneglene kan pyntes klassisk med hvid glasur – eller spises som de er. Hvis du kommer glasur på, skal kanelsneglene køle af først.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyopgravede danske kartofler