Cupcake-heaven

Nytårsfrokost for mine veninder

Jeg elsker at være værtinde og invitere mine veninder forbi til skøn mad, søde kager, lidt bobler og the.

Jeg er vild med at dække et smukt bord og sammensætte en menu, hvor det hele passer sammen.

Invitationen kan både lyde på damefrokost, -middag eller afternoon tea, og jeg må indrømme, at som jeg er blevet ældre, er det her en virkelig dejlig måde at samle mine veninder på og have noget kvalitetstid.

Fornyeligt holdte jeg nytårsfrokost, og her kan du kigge med på borddækning og menu.

Dugen på bordet er fra Caroline Flemming i farven ‘Off white’. Dugen er blevet en af mine yndlings med sit enkle, men smukke udtryk og så er den strygefri.

Bordet er dækket med musselmalede frokosttallerkener fra Royal Copenhagen, vintage-vinglas (som jeg har arvet fra min oldemor) og Rosendahl Grand Cru vandglas. Jeg er meget glad for mine glas fra Rosendahl og har flere forskellige fra dem. De tilføjer et enkelt og tidsløst udtryk til enhver borddækning og passer til alt. For at undgå “glaspest” på mine (det er min erfaring, at de nemt får det) vasker jeg dem ved 45 grader.

Bestikket er Erik Baggers encore bestik i guld. Jeg har også dækket op med kagegafler fra Erik Bagger i samme serie.

Det øvrige porcelæn (med den lyserøde rose og guldkant) har jeg arvet fra min oldemor. Jeg elsker at bruge hendes ting til at dække op med. De hæklede servietter er også fra hende. Jeg kan godt lide at bruge hendes ting – hun var selv en dame, som elskede at holde middagsselskaber, lave god mad og gøre noget ud af tingene. Derfor er jeg glad for at kunne mindes hende, når jeg selv dækker op til gæster – og taknemmelig for, at jeg har arvet så mange fine ting fra hende.

Tip! Skab et farvetema f.eks. som her, hvor papirservietten matcher båndet om stofservietten. Guldkanten på min oldemors porcelæn matcher bestikket og blomsternes bløde farver står godt med rosedetaljerne på porcelænet, servietten og sløjfen samt de cupcakes jeg serverede. På den måde får bordet et smukt og stilrent udtryk.

Temaet var “Pindemadder og pastelfarver”. Centrum for borddækningen var denne blomsterbowle med roser.

 

Menuen:

Cupcakes i massevis (klik for opskrift)

Mini rugbrød og – ciabattabrød (klik for opskrift)

Appetizers med mascarpone, skinke og agurk (klik for opskrift)

Bruschetta m. parmaskinke, frisk mozzarella, tomatpesto og frisk basilikum

Bruschetta m. hjemmerørt krebsehalesalat

Bruschetta m. carpaccio, parmesanost, olivenolie m. revet citronskal og rød skovsyre

Lammekød i misomarinade m. lynstegte gulerødder, frysetørret hindbær og brøndkarse

Mini-tærter m. svampe, skalotteløg og rosmarin (klik for opskrift)

 

2 kommentarer

 • Louise

  Hvordan får du råd til at spise så lækkert og lave friske blomster, når du selv er studerende?

  Jeg er på SU og tænkte på om du havde nogle gode råd til at leve lækkert på budget ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • forstadsmortheresa

   Hej Louise
   Tak for din kommentar! 🙂 Jeg er ikke studerende længere og så er vi to indkomster i husholdningen nu – det hjælper selvfølgelig også lidt. Når det er sagt, så handler jeg stadigt med stort øje for at minimere madspild, udnytte gode tilbud osv. Det kunne der meget godt snart komme en guide til. Jeg har også flere guides til blomster-på-budget på vej. Desuden arbejder jeg på at udgive mine madplaner ugentligt (og de er budget-venlige). Så følg endelig med.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cupcake-heaven