4 nemme opskrifter på hjemmebagte madpakkebrød

Mal møbler der matcher tapetet

Jeg elsker at indrette med farver og er på ingen måde til et hjem, der bare er tone-i-tone i nuancer af hvid, grå og sort.

I processen med at indrette med farver og bruge tapeter er det dog vigtigt for mig at have en tanke bag og udvælge de ‘rigtige’ farver, som spiller sammen og dermed binder rummet sammen. På den måde kan der godt ske en masse rent farvemæssigt uden at udtrykket bliver rodet. Det synes jeg, at f.eks. vores blå stue er et godt eksempel på.

LÆS OGSÅ: Vores blå stue (om indretning af den blå stue)

Jeg vil gerne på et tidspunkt skrive noget mere om, hvordan jeg overordnet arbejder med farver i et rum. I dette indlæg vil jeg dog fokusere på, hvordan man selv kan male gamle møbler og matche dem til tapet.

På lillebrors værelse har vi fået opsat det fineste fugletapet. Jer der følger mig på instagram har nok allerede på min “story” set en del til det, og der skal også nok komme indlæg om selve værelset. Jeg er dog stadig ikke i mål med værelset endnu.

Noget jeg dog er i mål med er et lille møbelmalingsprojekt jeg havde.

Jeg kan godt lide at tage gamle møbler, der måske bare skal kasseres, og gøre dem anvendelige igen. Med en god omgang maling kommer man langt og specielt på børneværelset er de her hjemmemalede møbler i en høj glans simpelthen så klædelige!

Jeg har her malet en mindre reol, en lille stol og en kasse. Reolen har længe stået ubrugt i vores anneks – vi syntes ikke rigtigt det helt lyse træ, den bestod af, passede ind i vores indretning i huset. Den lille børnestol havde en nabo stillet ud til storskrald, så jeg spurgte om ikke jeg måtte snuppe den; det måtte jeg heldigvis gerne! Den har jeg derfor reelt reddet fra at lide en skæbne på lossepladsen, hvilket ville være SÅ synd, for den er virkelig sød. Kassen derimod har jeg købt fra ny i IKEA. Den er i ubehandlet træ og dermed også nem at male op.

Alle møbler er til start rengjorte og afslebne. Derefter er de malet med et lag hvid hæftegrunder og to lag træ/metalmaling i glans 90. Den høje glans giver møblerne et smukt “shine”, synes jeg, og en meget slidstærk overflade der også er nem at tørre af.

LÆS OGSÅ: DIY bogkasse til børneværelset

Møblerne er malet udendørs, med maling med laveste sikkerhedskode (altså ingen opløsningsmidler og malingen er vandbaseret) samt brug af handsker.

Farverne til møblerne er udvalgt efter tapetet kom op. Jeg havde simpelthen brug for at se det oppe og nuancerne i det, når det blev hængt op i det rum, det skulle være i.

Derefter ser jeg på, hvilke farver og nuancer i tapetet, der “taler” til mig og tydeligt går igen. F.eks. ville jeg aldrig vælge at male møblerne i en farve, der kun kort kom til udtryk i tapetet – som eksempel: den lille blå sommerfugl.

Tapetet har gennemgående farvenuancer der er hvide, grålige, brune og grønne. Derfor startede jeg ud med at hente farvekort indenfor disse. Derhjemme holdte jeg dem op mod tapetet og fandt nuancer, der gik igen.

Til reolen har jeg valgt farven “Cuppa Coffee” som er en nuance, der både optræder på de små fugle, på birkegrenene og på fugleredderne. En smuk kølig, brunlig nuance, der – nok også qua sit navn – minder lidt om farven på Caffe Latte. (Farve nr. 3 fra højre, øverste række)

Til stol og det der skal være en bogkasse har jeg valgt farven “Northern Landscape”. En yndig, støvet grøn nuance, der optræder på spætten og bladene på træet. (Farve nr. 2 fra højre, øverste række)

Nedenfor ses resultatet – selve indretningen er jeg stadig en smule i proces med ..

TIP! Farvekortene kan generelt tjene som inspiration for resten af indretningen – kurve, opbevaring, bamser, tæpper mv. Du vil på farvekortene finde nuancer der matcher dem du har valgt at arbejde med og andre dominerende farver i tapetet. Hav disse med dig, når du køber ind til værelset.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 nemme opskrifter på hjemmebagte madpakkebrød