Det klassiske (kedelige) familieliv?

Chokoladekage

En god kage behøver ikke at tage masser af tid og en klassiker går man aldrig galt i byen med: chokoladekagen er altid populær.

Til gengæld synes jeg, at der er rigtig langt mellem de gode chokoladekage-opskrifter. Er du også træt af  chokoladekager, der ikke smager af noget som helst, er halvtørre og kedelige og smuldrer, når man vil skære et stykke…?

Så lover jeg dig, at dette er din nye favoritopskrift på chokoladekage. Den er har den lækreste chokoladefarve, er blød, svampet i konsistensen (se bare billederne i indlægget her!) og fuld af smag.

Som en lille bonus får du også opskriften på den lækreste fløde-chokolade-sirup topping som skal smøres på din nybagte chokoladekage.

Og ja, så er den pyntet med tivolidrys her i bedste “klassens-time-kage”-stil.

Opskrift på chokoladekage (passer til en form på 23 x 33 cm)

 

2 æg

2 dl kærnemælk

1 dl smagsneutral olie (solsikke- eller rapsolie)

2 spsk smør

200g hvedemel

300g sukker

45g kakaopulver (rigtig kakao)

½ tsk salt

1 tsk vaniljesukker

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1 dl stærk, friskbrygget kaffe (jeg bruger 1 tsk neskaffe med top til 1 dl kogende vand)

 

TOPPING

170g mælkechokolade der er smelteegnet (passer med en carletti-bar)

0,75 dl piskefløde

30g lys sirup

 

Evt. drys til toppen af kagen.

 

Sådan gør du:

Kom æg, kærnemælk, solsikkeolie og smør i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer.

Bland alle de tørre ingredienser sammen (sukker, mel, kakao, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt) og sigt det i dejen af tre omgange. For hver omgang vender du ingredienserne forsigtigt i – ikke noget med at røre en masse!

Til sidst vender du den varme kaffe i chokoladekage dejen. Hold skåle i en let, skrå vinkel og vend i dejen til den er ensartet.

Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen herover i.

Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter ved 175 grader traditionel ovnvarme (over-under-varme).

Lad kagen afkøle i formen. Forbered toppingen ved at lune piskefløde og sirup i en lille kasserolle. Lad det lige akkurat nå kogepunktet og boble lidt (husk at røre på bunden med en grydeske). Tag blandingen af varmen og bræk chokoladen i grove stykker og kom den i gryden. Lad den stå og smelte et minuts tid inden du rører toppingen sammen i gryden. Fordel på kagen.

Lad toppingen køle ovenpå kagen i 15 minutter før du evt. drysser med tivolidrys, kakaospåner, kokosmel eller andet.

Toppingen størkner efter et par timer.

4 kommentarer

  • Hanne Nørby

    Hvor stor form bruger du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Viesmose

    Hej

    Er kagen god dagen efter til uddeling i klassen? Den må helt ikke blive tør 😅 Og venter man så bare med glasurer til om morgenen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Bestemt. Den kan sagtens holde 2-3 dage på køkkenbordet uden det gør noget. Faktisk synes jeg nærmest kagen bliver bedre efter at have stået 24 timer. Kom glasuren på dagen før. Lad glasuren tørre (ikke dæk kagen imens!). Når glasuren er tør lægger du forsigtigt et stykke stanniol og derefter et viskestykke over kagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det klassiske (kedelige) familieliv?