Ravioli og bagte gulerødder vendt i ærtepesto

Tarteletter m. hønsekød og asparges

Tarteletter er en ægte klassiker og en hverdagsfavorit hos mine drenge herhjemme. Den ender ofte på madplanen på efterspørgel fra netop dem. Og jeg er faktisk også endt med at blive tarteletfan. Det smager lækkert og er nemt og hurtigt at lave.

Jeg bruger sædvanligvis hjemmelavet hønsefond fra fryseren (kogt på skroget når vi har fået helstegt kylling til aftensmad), men hvis du ikke har det, kan du bruge en god købefond som jeg går ud fra her. De resterende fondbrikker gemmer du selvfølgelig, og så har du til en anden gang.

 

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 35 minutter

 

Ingredienser

1 stk kyllingbryst (ca. vægt 200-250g)

1 dl hønsefond (1 brik hønsefond opløst i 1 dl kogt vand fra tilberedningen af kyllingen)

2 laurbærblade

1 pk tarteletskaller

1 dåse aspargessnitter

3 spsk smør

3 spsk hvedemel

1½ dl mælk

5 cherrytomater – skåret i halve

Salt og peber

 

Kom kyllingbrystet i en lille gryde og overdæk det med kogende vand. Læg 2 laurbærblade ved og kog i 15 minutter.

TIP! Imens kyllingen koger kan du dække bord og indhente andre småopgaver du ellers mangler/hjælpe børnene med lektier eller andet.

Efter de 15 minutter tages gryden af varmen. Tag 1 dl af vandet fra og læg kyllingen på et skærebræt, så den kan afkøle lidt.

Tænd din ovn på 180 grader varmluft, så den er klar til at lune tarteletskallerne senere.

Bland de 1 dl varme kyllingevand med en fondbrik i et lille glas eller lign. Rør det sammen med en gaffel. Lad det stå og forbered nu tarteletsovsen.

Smelt 3 spsk smør i en mellemstor gryde og tilsæt 3 spsk hvedemel (inkl. top). Pisk i det smeltede smør med et piskeris med håndkraft til det samler sig til en klistret dej. Tilsæt herefter 1½ dl mælk og rør (igen med et piskeris med håndkraft) langsomt. Rør hele tiden godt på bunden.

Når sovsen tykner tilsættes hønsefonden. Lad sovsen koge op på ny og rør løbende godt på bunden i gryden.

Åben dåsen med asparges og tilsæt 1 dl af vandet fra dåsen til din tarteletsovs. Kog sovsen ind til en passende konsistens (husk at røre på bunden af gryden løbende) og smag til med salt.

Hvis aspargesstykkerne er meget store kan du skære dem i lidt mindre stykker. Skær hønsebrystet i tern. Tilsæt kyllingekød og aspargesstykker til tarteletsovsen og skru ned på lav varme. Rør med grydeske.

Lun tarteletskallerne i den forvarmede ovn i 3-4 minutter. Imens kan du skylle og halvere cherrytomaterne.

Kom tarteletskallerne på et fad og fyld dem med rigeligt tarteletfyld.

Pynt med cherrytomater, et drys peber og evt. lidt friske krydderurter hvis du har det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ravioli og bagte gulerødder vendt i ærtepesto