Citronfromage

Anbefaling: Leg og lær om trafik

Trafiksikkerhed er – hånden på hjertet – en af de ting jeg som mor bekymrer mig enormt meget om. Kan man stole på at barnet stopper ved en kantsten, når det suser afsted på løbecyklen? Ved de godt at hvis en bold ryger ud på vejen, så skal man ikke bare fortsætte efter den? Husker de cykelhjelmen – også selvom den måske er lidt besværlig og varm at have på ind i mellem?

Alle de ting er noget man som forælder skal lære sit barn. Og der er altid det usikkerhedsmoment, at børn jo er børn; de er umiddelbare, de kan meget lidt konsekvensberegne og de glemmer ofte alt omkring sig, hvis der sker noget spændende lige for næsen af dem (sagt med andre ord: “de er ikke helt til at regne med”…).

Den bedste træning for at begå sig i trafikken får man naturligvis gennem praksis: ved at tage børnene med på cykel eller gå-ben og snakke om forskellige trafikregler og trafiksituationer, der opstår undervejs.

Som supplement til dette har jeg de seneste uger også øvet trafik på teori-niveau med Isak (lige fyldt 5 år). Til dette har jeg brugt hæftet “Jeg lærer om trafik” (forlaget Bolden) som virkelig har bidraget positivt til Isaks forståelse for trafik.

Hæftet er et aktivitetshæfte med primært tegneopgaver, klistermærker der skal sættes ind og nogle ganske få skriveopgaver. På den måde falder det enormt godt i Isaks smag og føles mere som leg end egentlig læring. Han elsker at tegne, “finde fejl” på billeder og lave sjov med klistermærker.

Hæftet indeholder masser af flotte illustrationer og farver og er derfor en rigtig “øjenfanger” hos barnet, hvilket betyder at Isak elsker at lave opgaver i det.

Hæftet guider både barnet igennem højre-venstre træning, at blive set i mørke, regler som fodgænger og cyklist og hvordan man ser om en bil f.eks. er ved at bakke. Der skal tegnes, sættes ring om forkerte ting som personer i hæftet gør (f.eks. cykle uden at have hænderne på styret) og sættes de rigtige klistermærker ind (f.eks. sætte de rigtige skilte ind på forskellige trafiksituationer eller placere reflekser på en figur).

De forskellige opgaver i hæftet har givet anledning til rigtig mange gode snakke, når vi sidenhen har bevæget os ud i trafikken og har på den måde givet anledning til noget refleksion hos mit barn ift. trafikregler og bidraget til gode samtaler om at færdes sikkert i trafikken.

Forlaget anbefaler bogen fra 6-8 år, men jeg vil sige at, hvis man som forælder sidder sammen med sit barn og gør trafiklæringen til en fælles (og hyggelig!) aktivitet, så kan barnet sagtens bruge hæftet fra 5 år.

Hæftet kan købes hos bl.a. Bog & Idé eller direkte hos forlaget HER. Vejledende pris er 40 kr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronfromage