Amerikanske pandekager m. twist af appelsin

Ekstravagant brunchbord

Forrige weekend havde jeg igen besøg af mine skønne veninder.

Denne gang havde jeg inviteret til brunch.

Jeg elsker at samle mine veninder på denne måde – være værtinde, sætte en menu op, lave en art tema for borddækningen og udfordre mig selv i køkkenet.

I en ret presset hverdag nyder jeg at kunne ses med mine veninder i hjemlige rammer, hvor der er ro på, og vi ikke skal en helt masse ting. Netop sådan en ting var min søndagsbrunch fornyeligt.

I dette indlæg kan du få inspiration til, hvordan du selv kan invitere dine veninder – eller andre du holder af – på en skøn brunch,

Borddækning

På bordet har jeg en dug fra Caroline Flemming. Dugen er en del af en designserie som Caroline Flemming har lanceret i samarbejde med Dansk Supermarked. Du har helt sikkert set dugen på billeder på bloggen før, for det er simpelthen min yndlings. Først og fremmest fordi den hvide “off white” farve med diskret mønster er SÅ smuk og elegant. Dernæst fordi den er super nem at vaske diverse pletter af og den er 100% strygefri. Jeg kan også garantere at kvaliteten er i top – vask efter vask bliver den ved med at være som ny.

Jeg har den både i hvid og i brun/beige. Den hvide er min favorit med sit enkle og rene udtryk.

Bordet er dækket med et mix af forskelligt porcelæn. Jeg elsker at dække bord på den måde uden en masse grænser for hvad man må og ikke må. Ting fra Royal Copenhagen, loppefund, arveting og dele fra Søstrene Grene går smukt sammen. Kodeordet er at finde en form for rød tråd – her har jeg valgt det hvide, lyserøde (pastelfarver generelt, men med det lyserøde som dominerende) og guld/messing look.

Jeg har dækket op med min oldemors stel (det hvide med lyserøde bonderoser og guldkant) som grundelementet. Derudover er der messingbestik fra Erik Bagger (Erik Bagger, Encore bestik, 16 dele, Imerco), vandglas fra Rosendahl (Rosendahl, Grand Cru Vandglas 22 cl, 6 stk, Imerco), kopper fra Søstrene Grene og etagé fra min lokale Røde Kors genbrug. Stofservietterne er fra Ellos (Ellos Home, Servietter, 2 stk., gammelrosa) imens papirservietterne er fra Søstrene Grene. De fine bånd til at binde servietterne med finder jeg typisk også i Søstrene Grene.

Menu

I følge mig indeholder en god brunch både lune og kolde retter. Der skal både være noget salt, noget sødt, noget frisk – og gerne masser af lækker frugt og nybagt brød.

Til en brunch må der gerne være mange ting, som lægger op til at man sidder længe med maden.

 

Jeg serverede:

Røræg med brunchpølser m. chorizo, sprødt bacon og frisk persille

Græsk yoghurt m. ahornsirup, vaniljecrunch, friske blåbær og frysetørret brombær

Koldrøget laks m. rygeostecreme, frysetørret hindbær og rugbrødscrunch (KLIK FOR OPSKRIFT)

Skiver af avocado m. italiensk salami og skovsyre

Amerikanske pandekager m. sirup, chokoladecreme, blåbær, frysetørret jordbær og pekannødder (KLIK FOR OPSKRIFT)

Citron-birkes cupcakes (KLIK FOR OPSKRIFT)

Mini kanelsnurrer (KLIK FOR OPSKRIFT)

Mini croissanter ala pain au chocolat

Koldthævede boller (KLIK FOR OPSKRIFT)

Smoothie lavet på mandelmælk m. brombær, hindbær og jordbær

Ingefærshots med twist af ananas

Skiver af brieost

Forskelligt frisk frugt

Friskpresset appelsinjuice og æblemost

Kaffe og the

2 kommentarer

 • Julia

  Hej Theresa
  Hvor er det er flot bord !
  Så dit poste på instergram omkring at være alene mor. Jeg har fulgt dig og Isak fra begyndelse på den gamle blog og er så glad for at du har startet op igen. Tænkte på om vi måtte hører historien om hvordan du fandt sammen med isaks far igen ? Ved din blok handler om noget andet nu, men det kunne være rart med historen da du jo forlod blogland som alene mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Theresa Lange

   Tak for din kommentar Julia! Og hvor sætter jeg bare pris på, at du vil følge med igen. Der er sket meget siden jeg sidst bloggede og en del af det tror jeg, at jeg – trods alt – er en smule for privat til at dele. Jeg deler mere “privat” på instagram og kan ikke afvise, at jeg der vil forklare nærmere på et tidspunkt, men det er ikke lige et sted jeg er nu. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske pandekager m. twist af appelsin