Grove ølandsbaguettes

Med denne opskrift kan du selv ganske nemt bage de lækreste rustikke baguettes med ølandshvedemel.
Ølandshveden giver baguetten et mere rustikt udtryk; en sprød skorpe med en stadig dejlig saftig krumme.
Disse baguettes er perfekte ledsagere til alle slags salater, tapas, suppe eller simremad.
Grove ølandsbaguettes (2 stk.)
Arbejdstid: 2 timer
Ingredienser
4 dl vand (lillefinger varmt)
2 spsk sukker
25g gær
1 dl rugmel
1 dl grahamsmel
4-5 dl ølandshvedemel
1 tsk groft salt
Sådan gør du:
Kom vand, gær og sukker i en stor røreskål.
Udrør gæret grundigt.
Tilsæt rugmel, grahamsmel, 4 dl ølandshvedemel og salt.
Rør det godt sammen – først med en grydeske, dernæst med dejkroge. Rør dejen grundigt igennem i et par minutter.
Dæk skålen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke.
Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
Afmål 1 dl ølandshvedemel. Hæld halvdelen udover den hævede dej i skålen og en smule ud på bordet. Skub dejen fri langs skålens kanter med en grydeske eller palet og vend dejen ud på bordet. Del straks dejen i to lige store klumper.
Ælt hver klump hurtigt igennem og form (rul og stræk dejen) til rustikke baguettes. Tilføj om nødvendigt det sidste mel, men dejen må ikke æltes “rigtigt”. Den skal være lidt klistret og elastisk.
Placer dine baguettes på en bageplade og dæk med viskestykke. Lad dem efterhæve på køkkenbordet i 30-40 minnutter, til du synes de har en flot størrelse. Snit dem så med en skarp kniv og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft i 12-16 minutter. Hold øje med dem – ovne er forskellige.
Lad dine baguettes afkøle på en bagerist.
Hvis man hellere vil bruge dejen til sandwichbrød hvor længe tror du så de skal have i ovnen og vil det være samme temperatur?