Lys roulade (grundopskrift)

4 x aller første madpakke (baby 12 mdr.)

Her kan du se forslag til hvad de aller første madpakker til det lille barn kan bestå af. Disse madpakker er IKKE tiltænkt en dag i institution (omend idéer kan bruges der også), men er i mængde mv. tilpasset at de er til at tage med på familieudflugter eller halvdagsture.

Barnet bør i min optik stadigt i høj grad ernæres af bryst eller flaske på dette tidspunkt, når man er ude. Det er trygt for barnet og nemt for forældrene. Dog er barnet så langt i sin madopstart her, at man ikke kan være afsted en hel eller halv dag uden “rigtig mad”.

Jeg begynder at pakke egentlig mad til mit barn når det er ca. 9 mdr., og vi er godt i gang med madopstart. Der har barnet typisk fanget interessen for den faste mad og kan mere sikkert føre mund til hånd og bruge pincetgreb. I starten har jeg dog slet ikke alle de her ting med, men ernærer barnet af 80-95% mælk på ture i zoologisk have, legestue eller besøg hos familie og venner. Derudover har jeg i 9-12 mdr. alderen enten et par grødboller, bananpandekager eller lign med. Men altså ikke en egentlig madpakke før barnet når 1 års alderen.

Her kan du se mit yngste barns første madpakker til tur, da han var 12-14 mdr.

Du kan desuden finde meget mere inspiration til det helt lille barns “to go”-mad LIGE HER.

Madkassen i indlægget her er en Yumbox Mini Snack. Du finder bl.a. et stort udvalg af yumbox-madkasser hos Kids-World.dk HER.

Her ses “Yumbox Mini Snack” i sammenligning med den normale størrelse Yumbox madkasse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lys roulade (grundopskrift)