Ren brusekabine uden skrap kemi

Jordbærtærte

Jordbærtærten er en klassiker i bagerens køledisk hele sommeren. Og helt ærligt – hvem er ikke vild med denne skønne kage? Saftig mazarinbund, sprød mørk chokolade, fløjlsblød vaniljecreme, sødmefyldte jordbær og et tyndt lag syrlig ribsgelé.

Der kan måske være lidt diskussion om hvorvidt den skal bestå af mørdejsbund kombineret med mazarin eller blot mazarin. Og om der skal gelé på toppen. Og hvordan cremen skal være.

Her får du min version af jordbærtærten. Jeg bruger vaniljemoussen fra Dr. Oetker på toppen. Den har konsistens som når man vender flødeskum og vaniljecreme, er nem at lave og helt perfekt til ens jordbærtærte.

Jordbærtærten kan naturligvis bages hele året, hvis blot man kan skaffe friske jordbær, men den kan altså noget helt særligt når de danske jordbær er i sæson med deres flotte røde farve og dybe sødmefyldte smag.

Opskrift på klassisk jordbærtærte (til 6-8 pers.)

Arbejdstid: 30 minutter + bagetid og afkøling (i alt ca. 1 time og 30 minutter)

 

Ingredienser

85g sukker

100g smør

2 æg

125g marcipan

30-40g hvedemel (hvis du bruger store æg skal der lidt ekstra mel til)

1 tsk smør til at smøre springformen med

50g mørk chokolade

½ brev Dr Oetker Vanilje Cake Mousse

1,25 dl letmælk

250-300g jordbær

1½ dl ribsgéle

Evt. frysetørrede jordbær, myntheblade, revet hvid chokolade eller hakkede pistaciekerner som ekstra pynt

 

Sådan gør du:

Pisk sukker, smør og marcipan (riv det på et groft rivejern først) sammen med en håndmixer ved medium-høj hastighed. Pisk til det hele er ensartet-

Pisk herefter æggene i ét ad gangen.

Vend melet i lidt ad gangen til du har en dej, der konsistensmæssigt minder om hummus. Så er mazarindejen god!

Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør formens sider med smør inden du fordeler mazarindejen heri.

Bag ved over-under-varme 180 grader i 15-20 minutter. Ovne er forskellige, så hold øje med bunden og mærk forsigtigt på den ind i mellem. Når den føles fast og er let gylden på toppen er den klar.

Når bunden er ude af ovnen brækker du stykker af den mørke chokolade og fordeler rundt på den. Lad smelte og smør jævnt ud med en teske.

Sæt kagen køligt – evt. i køleskab – så bund og chokolade kan køle og sætte sig.

Når kagen er afkølet befrier du den fra springformen og fjerner bagepapiret i bunden. Sæt nu kagen på det fad du ønsker den skal serveres på.

Pisk du vaniljecremen efter anvisningen. Skyl jordbærrene (fjern stilkene) og skær dem i skiver. Smelt ribsgeléen ved lav varme i en tykbundet gryde.

Fordel cremen jævn ovenpå den mørke chokolade.

Placer jordbærskiverne på cremen og overhæld dem straks med den smeltede, lune ribsgéle. Den vil straks størkne mod de kolde bær.

Drys evt. med lidt friske myntheblade eller andet (se forslag i ingrediensliste) for at din jordbærtærte tager sig ekstra elegant ud.

TIP! Jordbærkagen er aller bedst hvis den får lov at sætte sig lidt i køleskab inden servering. Du kan f.eks. bage den aftenen før den skal serveres eller gerne 4-6 timer før.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ren brusekabine uden skrap kemi