1½ måned inde i start på 'rigtig' mad

DIY for børn: Sjov og lærerig puttekasse (3-6 år)

Lav sammen med dit barn jeres egen lærerige og sjove puttekasse ud af et gammelt spil dyrelottokort og en skotøjsæske. Det er både et kreativt fornøjeligt projekt at lave kassen og bagefter har barnet også en sjov aktivitet, når dyrekortene skal placeres rigtigt.

Æsken vi har lavet her går ud på, at kortene skal placeres i forskellige kategorier alt efter hvilken klassifikation der er tale om af dyr på kortet; fisk, krybdyr, pattedyr, insekter eller fugle.

Man kunne dog også sagtens lave en kasse, hvor dyrene skal placeres alt efter deres levested; skoven, ved søen/åen, på savannen, i junglen, på en bondegård osv. Eller hvad med en kasse, hvor dyrene skal placeres alt efter hvad de spiser. Kun fantasien og tegnelysten på kassen sætter grænserne!

Isak (5 år) ville gerne have kassen delt ind i 5 områder, hvor hvert område symboliserer noget for dyrene (f.eks. fiskene i det blå vand og pattedyrene på landjorden). Det behøver ikke være så perfekt tegnet op. Jeg synes det er vigtigt at barnet selv får lov at udfolde sig. Bl.a. ville Isak til sidst skrive alle mulige bogstaver rundt omkring på kassens sider, og det lod jeg ham selvfølgelig gøre. Nok var kassen min idé, men det var hans projekt og skulle gøres på hans måde. Det synes jeg er enormt vigtigt.

Jeg vil mene, at et barn i alderen 3-6 år vil finde dette krea-DIY-projekt sjovt og vil kunne finde ud af det. Afhængigt af barnets alder er der dog behov for voksenhjælp til hvert fald at skære hul i kassen, men også at samle den indvendigt, hælde maling op og skrive tekstmærkater.

En rigtig sjov og hyggelig aktivitet at kaste sig ud i med sit barn.

Sådan gør du:

I skotøjsæsken skæres et antal sprækker svarende til de kategorier, der skal bruges til dyrekortene.

Et stykke kraftigt karton klippes/skæres så det passer i spænd indvendigt i kassen. Hvert kartonstykke fastgøres med lidt tape. Her skal kortene gerne lande i de rigtige kategorier, når kassen tages i brug.

Kassen males efter barnets ønske. Vi har brugt akrylmaling.

Der laves mærkater til de forskellige kategorier. Alt efter barnets alder (og om det kan læse eller om det har valgt at lave nogle særlige kendetegn på kassen omkring sprækkerne) sættes der mærkater på kassen ved hullerne ned til kassen. Her har jeg bare valgt ordene, da Isak har malet kassen så den gav mening for ham, men man kunne også tegne lidt på disse mærkater (f.eks. hvis man inddelte efter levesteder lave en lille tegning af træer for at symbolisere en skov osv.).

Mærkaterne limes på.

Evt. kan man også inde i kassen sætte sedler på der fortæller noget om dyrene. Det har vi gjort (som det ses nedenfor).

Når malingen er gennemtør ridses sprækkerne en smule op på ny, så det er nemt at få kortene igennem dem.

Æsken er nu klar til leg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1½ måned inde i start på 'rigtig' mad