20 sjove nisseløjer dit barn vil elske

Pølsehornsstave til de mindste (+6 mdr.)

Her får du opskriften på de lækreste pølsehornsstave til små børn, der lige er begyndt på ‘rigtig’ mad. De er nemme at gumle af og bløde/svampede i konsistensen – helt perfekte til en tandløs mund. De små pølser i kvarte gør dem sikre for de aller mindste at spise, og så er de ikke “seje” som almindelige pølsebrød, men brækker let af og bliver bløde i munden.

Kan naturligvis bages med pølser af både kylling og svinekød.

Pølsehornsstavene er oplagte til madpakken.

Kan laves glutenfri ved at vælge et glutenfrit alternativ til hvedemel.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på pølsehornsstave til de mindste (ca. 25 stk.)

Anbefalet alder: +6 mdr.

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

3 store æg (størrelse M/L – alternativt 4 små)

1 dl raps- eller solsikkeolie

½ dl vand

4 dl hvedemel

1/3 tsk bagepulver

8 cocktailpølser, halveret på langs og herefter skåret i skiver

 

Sådan gør du:

Bland æg, olie og vand grundigt sammen i en skål.

Afmål melet og bland bagepulveret deri. Kom melblandingen og cocktailpølserne i skålen og rør det hele til en ensartet dej.

Beklæd en lille ovnfast bradepande (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter.

Lad afkøle og udskær herefter i stave.

Stavene er fryseegnet.

6 kommentarer

  • Anne

    Hej, jeg er i tvivl – et sted står der pølser i kvarte og et andet sted ‘skær på langs og i skiver’ – hvilket i mit hoved bliver til halve skiver… 🙃 Mit spørgsmål er vist – hvor små stykkerne være? Vh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne
      Ja det kan jeg godt se at der har jeg lige været lidt hurtig 🙂 skæres 2 gange på langs! Det får jeg lige rettet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hej
    Tak for nogle skønne opskrifter – jeg er kommet godt igang og min datter spiser med velbehag
    Dog synes jeg pølsehorns-stavene “smuldrer” og virker lidt tørre – har ellers brugt str M/L æg

    Glæder mig til at komme igang med flere af dine opskrifter 😊

    Hilsen Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Trine
      Jeg er ked af at den opskrift har drillet dig.
      Måske de har fået lidt for længe eller der er gået noget galt ift. afmåling….?
      Jeg er glad for at du ellers er vild med mine opskrifter.
      KH.
      Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Tak fordi du deler!
    Jeg har dog lidt udfordringer med opskriften 😅 min dej ligner på ingen måde din og mistænker mængden af mel. Putter du ALTID 4 dl mel i? Og skal dejen være “våd”, for min bliver meget fast.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ida,
      Øv at opskriften giver dig problemer. Ja, jeg har altid 4 dl mel i og min dej er også relativt fast. Den skal fordeles i formen og kan ikke bare hældes i og flyde ud selv. Måske størrelsen på æg spiller ind….? Jeg bruger æg str M/L. Håber du kan få opskriften til at virke.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 sjove nisseløjer dit barn vil elske