Nemme surdejsboller

Havrebarer m. jordbær og æble til de mindste (+12 mdr.)

Disse havrebarer har der været stor efterspørgsel på om jeg kunne kreere en opskrift på. De minder til forveksling om nogen man kan finde til svimlende summer på supermarkedets babymad-hylder. Denne hjemmelavede version har jeg regnet ud koster ca. 70 øre pr. styk at lave.

Jeg har været lidt i tvivl om, hvilken alder jeg skulle sætte denne opskrift til. Som sådan er der ikke noget i disse havrebarer der forhindrer, at man kan give dem fra 6 mdr. ernæringsmæssigt. Men konsistensen er mere grynet og grov (men stadig blød – det er ikke en hård snackbar overhovedet), og jeg har derfor sat alderen til 12 mdr. Nogle småbørn vil dog helt sikkert kunne spise dem lang tid før det – min Adam på nu 12½ måned kører dem selvsikkert indenbords.

TIP! Vil du gerne have de kan spises fra 6 mdr. (de er oplagte til børn med ægge- og mælkeallergi), så blender du alle havregrynene og udelader rosiner. Tilsæt evt. 5 dadler uden sten som i stedet blendes med sammen med jordbær.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på havrebarer m. æble og jordbær (ca. 12 stk.)

Fra alder: +12 mdr.

Arbejdstid: 35 minutter

 

Ingredienser

4 dl havregryn, finvalsede

½ tsk bagepulver

2 spsk kartoffelmel

2 spsk vand

1 dl rosiner

1 æble, skrællet og befriet for kernehus og herefter revet fint

½ dl solsikkeolie eller rapsolie

0,75 dl vand

1 dl jordbær fra frost (svarende til ca. 6-8 hele bær)

½ tsk sovsekulør eller maltmel

 

Sådan gør du:

Blend 2 dl af havregrynene til helt fint havremel og kom det herefter i en røreskål sammen med resten af havregrynene og bagepulveret. Vend det grundigt sammen.

I et lille glas blander du 2 spsk kartoffelmel og 2 spsk vand. Rør det grundigt sammen med en teske så alt kartoffelmel er opløst.

Kom kartoffelmelvand, rosiner, solsikkeolie og jordbær i den tomme blender og blend det til en ensartet masse. Der må gerne være nogle småstykker af rosiner deri – de skal ikke blendes helt væk.

Hæld denne blanding sammen med havregrynsblandingen.

Riv æblet, bland kulør/maltmel med 0,75 dl vand og kom disse ting i skålen med alt det andet.

Rør grundigt sammen og fordel i en bradepande (stål eller teflon eller lign. tyndt materiale) beklædt med bagepapir. Jeg har brugt en form på 18 x 25 cm. Fordel dejen med en ske, så den er lige i overfladen over det hele.

Bag i en forvarmet ovn ved. 185 grader varmluft i ca. 18-22 minutter.

Tag ud og vip den store bagte havremasse på hovedet og lad den ligge sådan på en bagerist og afkøle.

Skær herefter i passende barer eller stave.

Kan opbevares i tætlukker beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage eller fryses.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme surdejsboller