Pasta penne og kødboller i tomatsovs

Blåbær-bounty stave (+6 mdr.)

Disse lækre stave leder lidt tankerne hen på indholdet i en bounty-bar. De har skøn smag af kokos (og gode fibre fra havregryn), men er helt uden raffineret sukker. De er nemlig sødet med blåbær som de også får deres flotte farve fra.

Dit barn vil helt sikkert bemærke dem pga. den flotte farve, og den milde smag og bløde konsistens gør dem også nemme at sidde med selv. Oplagte som mellemmåltid, en lille snack eller del af barnets morgenmad, som det kan sidde med helt selv.

Stavene er uden æg og du vælger selv om du vil bruge mælk i opskriften. Den indeholder heller ikke banan. Dermed en oplagt opskrift til små med allergier eller intolerance.

Du kan også nemt selv tilpasse hvor fin eller grov konsistensen på dem skal være.

OBS! Den flotteste farve får du med ægte blåbær. Jeg har erfaret at de frosne blåbær fra mærket “grøn balance” har den absolut smukkeste farve og bedste smag af blåbær. Det er dem jeg har brugt her.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på blåbær-bounty stave (ca. 25-30 stk.)

Arbejdstid: 25 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

1½ dl blåbær (gerne fra frost)

3 dl MME/plantedrik (eller almindelig komælk – så er opskriften dog ikke mælkefri som angivet i infoboks)

2 spsk smagsneutral olie (solsikke eller raps)

3 dl revet kokosmel

3 dl havregryn

1 tsk vaniljepulver

 

Sådan gør du:

Kom havregryn, kokosmel og vaniljepulver i en blender, og blend det til mel.

TIP! Det er her du bestemmer hvor fin eller grov i konsistensen de færdige stave skal være – lad det køre længere tid i blenderen, jo finere konsistens du ønsker til dit barn.

Tøm blandingen fra blenderen og over i en stor skål og sæt til side.

I blenderen kommes nu blåbær, mælk og olie, som blendes helt fint til en flydende masse.

Hæld over i skålen med de tørre ingredienser og rør det hele grundigt sammen.

Fordel i en lille bradepande (ca. 20 x 25 cm) beklædt med bagepapir og bag i forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-15 minutter til massen føles fast.

Lad afkøle helt inden du udskærer i stave.

HOLDBARHED: Køleskab i 3 døgn eller frysning op til 3 mdr.

2 kommentarer

  • Josse

    Hej,
    Tak for mange gode opskrifter, jeg har bagt den her bounty, men min blev meget blød, kan det ikke godt stadig spises?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Josse
      Er ked af du ikke havde succes med opskriften. Blev de faste da de kølede af…? Måske de har fået lige i underkanten i ovnen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta penne og kødboller i tomatsovs