Boghvedegrød (+4 mdr.)

4 x grødopskrifter til baby

Grød er et fantastisk (og lidt undervurderet) måltid. Det er billigt, det mætter godt og længe, og så er det nemt at lave. Hvis du ofte synes at du laver den samme havregrød, så er der her idéer til variationer af grød og forslag til topping. Længere nede i opslaget finder du 4 skønne opskrifter på grød.

Grød kan nemlig sagtens varieres i farver, smage og konsistenser ved at bruge forskellige slags gryn/flager som basis for grøden og tilsætte frugt og evt. frugtmos på toppen.

Derudover kan man til det lidt større barn (min erfaring: fra ca. 9 mdr.) toppe grøden med små frugtstykker, frysetørret bær og andet drys/topping.

Grød som klassisk begyndermad – og også til BLW

Selvom jeg har gået efter BLW-principperne, så er jeg klar over at nogle af den ene eller anden gode årsag starter på at give mad til baby allerede fra baby er fire måneder. Her egner alle disse opskrifter sig. Fortynd blot grøden med passende mængder modermælk eller modermælkserstatning indtil ønskede tynde konsistens, der passer til netop dit barn.

Men man skal altså ikke dømme grød ude bare fordi, at man kører BLW.

Grød er også god mad til BLW-barnet. Det kan spises med fingrene eller gives på en “preloaded” ske. Og når barnet begynder at øve brug af ske (det gjorde Adam fra ca. 12 mdr. og her nu hvor han er 14 mdr. mestrer han det virkelig godt) er det dejligt nemt at servere for barnet. Jeg har aldrig givet givet preloadedskeer, men ved at flere benytter sig af det.

Husk fedtstoffet

Til det lille barn (under 1 år) kan der tilsættes modermælk eller modermælkserstatning (se opskrifterne) til grøden. Derudover skal der til barnets grød tilsættes fedtstof. Her varierer jeg gerne mellem smør, Naturli’ smørbar (som består af forskellige planteolier) og så har jeg også valnøddeolie og vindruekerneolie jeg skifter mellem at røre ud i Adams grød.

Er din baby (pludselig) en “grødnægter”?

Fra begge mine børn er det min erfaring, at det der med om baby har lyst til grød kommer lidt i perioder. I deres madopstart er det måske et kæmpe hit, for at de så pludselig virkelig “vil selv” og kun vil have mere fast mad de kan gribe om og bedre selv styre. Og så kan barnet synes grød igen er rart at få, hvis der f.eks. er tandfrembrud .. eller det bare lige har glemt igen at det var utilfreds med grød. Det er ikke altid helt nemt som forælder at finde ud af!

Hvis dit barn nægter grød (eller du har lavet en grydefuld og det på dagen åbenbart står i stjernerne at grød er yt i babys verden), så kan du bage grøden til lækre morgenmadssnacks (KLIK FOR OPSKRIFT). De er også en god måde at have grød med på “to go”, hvis man skal ud.

Alle opskrifterne i indlægget her kan benyttes til disse – erstat blot den almindelige havregrød, med den grød du har lavet.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boghvedegrød (+4 mdr.)