Salat med agurk, persille og dild

Gulerod-/Majsgrød (+4 mdr.)

En cremet mild grød med smag af majs og gulerødder.

Opskriften giver 4-8 portioner alt efter hvor tyk en konsistens, du ønsker til dit barn.

Opskrift på grød med gulerødder og majsmel (til baby fra 4 mdr.)

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

2 store gulerødder, skrællet og skåret i mindre stykker

3 dl vand (til kogning)

1 dl vand (til at justere konsistens)

4 spsk majsmel

 

OBS: Opskriften giver en konsistens som afbildet ovenfor. Tilsæt ved servering MM/MME for tyndere konsistens.

 

Sådan gør du:

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.

Kom dem i en gryde sammen med vandet og kog gulerødderne til de er møre og vandet er fordampet, så der kun er ca. ½ dl vand tilbage.

Skru ned for varmen og blend gulerødderne direkte i gryden med en stavblender til du har en gulerodsmos uden klumper.

Tilsæt majsmel og 1 dl vand og rør i grøden til det har en jævn og cremet konsistens. Skru op for varmen under gryden imens du rører, så grøden tykner en smule.

Kom grøden i rengjorte og skoldede beholdere (fryseegnede) og luk dem til.

Fryses straks.

 

VED SERVERING:

Fedtstof
Sundhedsstyrelsen anbefaler at der barnets første leveår tilsættes en teskefuld fedtstof pr. portion hjemmelavet grød eller mos for at sikre, at barnet vokser og udvikler sig normalt. Jeg tilsætter først fedtstof når mos eller grød serveres – på den måde bidrager det til at køle måltidet ned (som jeg oftest luner i mikroovn).

Modermælk eller MME
Ved servering tilsætter jeg også modermælk eller MME indtil passende konsistens. Disse ting gør måltidet  mere flydende. Derfor må den portion du laver her gerne være lidt tykkere i konsistensen end den endelige mos/grød du vil servere for dit barn.

4 kommentarer

  • Naida

    Hej
    Hvilken slags/mærke bruger du af majsmel?
    På forhånd tak 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Naida,
      Jeg bruger den fra Urtekram 🙂
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Normalt anbefaler man ikke at putte mm/mme i før mosen/grøden er færdig og evt kølet en smule ned. For ikke at ødelægge de gode egenskaber i mælken. Max 60 grader er anbefalingerne 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Tak Anja
      Det vil jeg læse op på 🙂
      KH
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med agurk, persille og dild