Mini pizzamuffins til de mindste (+6 mdr.)

Mini bananbrød til de mindste (+6 mdr.)

Bløde små bananbrød, hvor du selv kan justere hvor grove eller fine de skal være alt efter dit barns alder og mundmotorik.

Opskriften er beregnet til de aller mindste der lige er startet på mad, og derfor er brødene ikke saltet eller sødet med sukker.

Kan bages i små franskbrødsforme som her eller alternativt i muffinforme.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på mini bananbrød til de mindste (9 stk.)

Fra alder: + 6 mdr.

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

2 æg

2 bananer

1 dl solsikkeolie

2 dl hirseflager

2 dl mel (f.eks. boghvedemel, qunioamel, rugmel, havremel eller evt. hvedemel)

½ tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

Lidt olie eller smør til formene

 

Sådan gør du:

Bland de tørre ingredienser sammen (mel, hirseflager, vaniljepulver og bagepulver). Hirseflagerne kan med fordel lige blendes først for en finere konsistens. Det har jeg gjort i opskriften her.

Mos bananerne – igen kan du her justere om det skal være en helt fin mos, eller der gerne må være lidt struktur og små klumper i.

Bland bananmosen med æg og solsikkeolie og rør det grundigt sammen.

Tilsæt melblandingen og vend det sammen til en ensartet dej som fordeles i 9 smurte forme.

Bages ved 185 grader almindelig ovnvarme til de er faste.

Lad afkøle i formen.

Bananbrødene kan fryses.

3 kommentarer

  • Anna

    Kan de bages i en anden form end den du har brugt her? Jeg tænker fx som ét bananbrød, så man bare kan give skiver af det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • P

    Hvilken form bruger du? Jeg synes det er svært at finde en i en passende størrelse.😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini pizzamuffins til de mindste (+6 mdr.)